The Windmil Cast Iron - Startersset

+3
Productdetails
Op zoek naar een perfect cadeau voor elke gietijzer buitenkok, of je nu een beginner of een gevorderde bent? Deze set biedt alles wat nodig is voor heerlijke maaltijden in de binnen- of buitenlucht.
- Geschikt voor oven, barbecue, inductie, kampvuur en gasfornuis
- Inclusief verschillende pannen voor diverse gerechten
- Ideaal voor stoofschotels, groenten, steaks, taarten, en meer
Met deze veelzijdige set maak je hartige stoofschotels, knapperige groenten en sappige steaks. Alle gietijzeren producten zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten, zoals op de oven, barbecue, inductie, kampvuur, en gasfornuis. Van stoofgerechten en taarten tot frituren en pizza's, deze set heeft alles wat nodig is voor een variëteit aan gerechten.
Inhoud
- Dutch Oven 4,5Qt
- Deksellifter
- Skillet S
- BBQ Pan S
- Poffertjespan
- The Windmill hittebestendige handschoen
Het eerste gebruik: Inbranden
Nieuwe gietijzeren producten moeten worden ingebrand voor het beste resultaat. Dit zorgt voor een goede anti-aanbaklaag en voorkomt roestvorming. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.
Volg de volgende stappen:
Maak de Dutch Oven schoon met heet water en droog goed af.
Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180ËšC. Plaats het product circa 15 minuten in de oven zodat het gietijzer goed heet wordt. Door de hitte openen de poriën van het gietijzer, waardoor vocht verdampt en roest wordt voorkomen.
Smeer het hete product met een katoenen doek in met een dunne laag conditioner. Vergeet de deksel niet. De knop van BBQ-pannen hoeft niet geseasoned te worden.
Verhit het ingesmeerde product tot 200ËšC. Zodra het stopt met walmen, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer voor het beste resultaat. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik.
LET OP:
• Dompel een hete pan niet onder in koud water om thermische schok te voorkomen. Dit kan leiden tot barsten of beschadigingen van het product.
• De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst.
Algemene informatie
| Afmeting text | 21x51x30 cm |
| Artikel breedte | 51 cm |
| Artikel diepte | 30 cm |
| Artikel hoogte | 21 cm |
| Lengte | 50 cm |
| Meegeleverde accessoires | Poffertjes recept |
| Ontwerp eigenschappen | Met deksel |
Materiaal & Samenstelling
| Biologisch | Nee |
| Duurzaamheids eigenschappen | Hittebestendig |
| Materiaal | Hout |
Advies & Onderhoud
| Advies gebruik | Het eerste gebruik; Inbranden Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen. Volg de volgende stappen: Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner |
159.-
Huidige prijs € 159,00Kopen bij Welkoop is gemakkelijk
Bestel online of in de winkel.
Gratis thuisbezorging vanaf 40,- euro*
Gratis retour in ruim 160 winkels
Productdetails
Op zoek naar een perfect cadeau voor elke gietijzer buitenkok, of je nu een beginner of een gevorderde bent? Deze set biedt alles wat nodig is voor heerlijke maaltijden in de binnen- of buitenlucht.
- Geschikt voor oven, barbecue, inductie, kampvuur en gasfornuis
- Inclusief verschillende pannen voor diverse gerechten
- Ideaal voor stoofschotels, groenten, steaks, taarten, en meer
Met deze veelzijdige set maak je hartige stoofschotels, knapperige groenten en sappige steaks. Alle gietijzeren producten zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten, zoals op de oven, barbecue, inductie, kampvuur, en gasfornuis. Van stoofgerechten en taarten tot frituren en pizza's, deze set heeft alles wat nodig is voor een variëteit aan gerechten.
Inhoud
- Dutch Oven 4,5Qt
- Deksellifter
- Skillet S
- BBQ Pan S
- Poffertjespan
- The Windmill hittebestendige handschoen
Het eerste gebruik: Inbranden
Nieuwe gietijzeren producten moeten worden ingebrand voor het beste resultaat. Dit zorgt voor een goede anti-aanbaklaag en voorkomt roestvorming. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.
Volg de volgende stappen:
Maak de Dutch Oven schoon met heet water en droog goed af.
Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180ËšC. Plaats het product circa 15 minuten in de oven zodat het gietijzer goed heet wordt. Door de hitte openen de poriën van het gietijzer, waardoor vocht verdampt en roest wordt voorkomen.
Smeer het hete product met een katoenen doek in met een dunne laag conditioner. Vergeet de deksel niet. De knop van BBQ-pannen hoeft niet geseasoned te worden.
Verhit het ingesmeerde product tot 200ËšC. Zodra het stopt met walmen, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer voor het beste resultaat. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik.
LET OP:
• Dompel een hete pan niet onder in koud water om thermische schok te voorkomen. Dit kan leiden tot barsten of beschadigingen van het product.
• De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst.
Algemene informatie
| Afmeting text | 21x51x30 cm |
| Artikel breedte | 51 cm |
| Artikel diepte | 30 cm |
| Artikel hoogte | 21 cm |
| Lengte | 50 cm |
| Meegeleverde accessoires | Poffertjes recept |
| Ontwerp eigenschappen | Met deksel |
Materiaal & Samenstelling
| Biologisch | Nee |
| Duurzaamheids eigenschappen | Hittebestendig |
| Materiaal | Hout |
Advies & Onderhoud
| Advies gebruik | Het eerste gebruik; Inbranden Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen. Volg de volgende stappen: Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner |
159.-
Huidige prijs € 159,00