The Windmill Cast Iron Dutch Oven - Pan - Gietijzer/Emaille - 29,5x25,5x13 cm - Oranje

Productdetails
De Dutch Oven is een Nederlandse uitvinding. Een multifunctionele, gietijzeren pan. Deze limited edition heeft een moderne uitstraling welke nog niet eerder vertoond is. Strakke stevige poten langs de zijkant van de pan, 2 handvaten aan weerszijde en een speciale 'limited edition' deksel. Bovendien is deze variant geëmailleerd, dat betekent dat je de pan direct kunt gebruiken en niet hoeft te behandelen met vet: Alle voordelen van gietijzer en het gemak van emaille. Let op, in tegenstelling tot de normale Dutch Ovens kun je deze speciale limited edition Dutch Oven niet ophangen.
De Dutch oven heeft zijn naam dan ook te danken aan dat hij eenvoudig te gebruiken is als oven door de pan van boven én onder te verwarmen. Dit kan zowel met hout, houtskool of briketten zijn. De pan is geheel gemaakt van gietijzer waardoor de Dutch Ovens te gebruiken zijn op iedere warmtebron. Gietijzer heeft de eigenschap dat het warmte goed geleidt en bovendien lang vasthoudt. Zet de pan direct in het vuur, op een vuurtafel, in je vuurkorf of op de barbecue. Bij gebrek aan droog weer buiten kun je de pan zelfs binnen gebruiken op je gasfornuis of in je oven.
Je kunt de Dutch oven dus gebruiken om te bakken en te braden, voor het maken van stoofpotten, het bakken van taarten, brownies, ovenschotels etc. Net olie erin kun je zelfs oliebollen bakken.
Deksel
Het deksel van de pan bevat handige pootjes. Draai het deksel om en zet ‘m met de pootjes op briketten, houtskool of in het vuur en gebruik deze als bakplaat. Nog een tip: maak er een bijvoorbeeld een lekkere pizza op en zet de pan er vervolgens overheen. Daarnaast zijn de pootjes op het deksel handig om te ‘stacken’. De Dutch ovens op elkaar stapelen dus. Dit wordt ook wel ‘stacken’ genoemd en deze limited edition Dutch Ovens zijn er zelfs speciaal voor ontwikkelt. Je kunt ook een gietijzeren koekenpan of BBQ pan bovenop de Dutch oven plaatsen.
Algemene informatie
| Inhoud consumenten eenheid | 3.8 Liter |
| Kleur detail | Oranje |
Materiaal & Samenstelling
| Biologisch | Nee |
| Materiaal | Gietijzer |
Advies & Onderhoud
| Bewaaradvies | Op een niet-vochtige plaats |
| Garantie | 10 jaar |
| Onderhoudsadvies | Na gebruik schoonmaken, drogen en wegzetten |
| Advies gebruik | Stap 1: Maak de pan schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.) Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik. * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het v |
:
99.95
Huidige prijs € 99,95Kopen bij Welkoop is gemakkelijk
Bestel online of in de winkel.
Gratis thuisbezorging vanaf 40,- euro*
Gratis retour in ruim 160 winkels
Productdetails
De Dutch Oven is een Nederlandse uitvinding. Een multifunctionele, gietijzeren pan. Deze limited edition heeft een moderne uitstraling welke nog niet eerder vertoond is. Strakke stevige poten langs de zijkant van de pan, 2 handvaten aan weerszijde en een speciale 'limited edition' deksel. Bovendien is deze variant geëmailleerd, dat betekent dat je de pan direct kunt gebruiken en niet hoeft te behandelen met vet: Alle voordelen van gietijzer en het gemak van emaille. Let op, in tegenstelling tot de normale Dutch Ovens kun je deze speciale limited edition Dutch Oven niet ophangen.
De Dutch oven heeft zijn naam dan ook te danken aan dat hij eenvoudig te gebruiken is als oven door de pan van boven én onder te verwarmen. Dit kan zowel met hout, houtskool of briketten zijn. De pan is geheel gemaakt van gietijzer waardoor de Dutch Ovens te gebruiken zijn op iedere warmtebron. Gietijzer heeft de eigenschap dat het warmte goed geleidt en bovendien lang vasthoudt. Zet de pan direct in het vuur, op een vuurtafel, in je vuurkorf of op de barbecue. Bij gebrek aan droog weer buiten kun je de pan zelfs binnen gebruiken op je gasfornuis of in je oven.
Je kunt de Dutch oven dus gebruiken om te bakken en te braden, voor het maken van stoofpotten, het bakken van taarten, brownies, ovenschotels etc. Net olie erin kun je zelfs oliebollen bakken.
Deksel
Het deksel van de pan bevat handige pootjes. Draai het deksel om en zet ‘m met de pootjes op briketten, houtskool of in het vuur en gebruik deze als bakplaat. Nog een tip: maak er een bijvoorbeeld een lekkere pizza op en zet de pan er vervolgens overheen. Daarnaast zijn de pootjes op het deksel handig om te ‘stacken’. De Dutch ovens op elkaar stapelen dus. Dit wordt ook wel ‘stacken’ genoemd en deze limited edition Dutch Ovens zijn er zelfs speciaal voor ontwikkelt. Je kunt ook een gietijzeren koekenpan of BBQ pan bovenop de Dutch oven plaatsen.
Algemene informatie
| Inhoud consumenten eenheid | 3.8 Liter |
| Kleur detail | Oranje |
Materiaal & Samenstelling
| Biologisch | Nee |
| Materiaal | Gietijzer |
Advies & Onderhoud
| Bewaaradvies | Op een niet-vochtige plaats |
| Garantie | 10 jaar |
| Onderhoudsadvies | Na gebruik schoonmaken, drogen en wegzetten |
| Advies gebruik | Stap 1: Maak de pan schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.) Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik. * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het v |
99.95
Huidige prijs € 99,95