The Windmill Cast Iron - Sauteerpan - Zwart

Productdetails
De paellapan kenmerkt zich door de hoge rand. Dit maakt het goed mogelijk om het eten 'om te schudden' zonder dat het eruit valt. Met de twee stevige handvaten aan weerzijde kan de pan eenvoudig worden opgepakt. Geen steel, waardoor de pan goed in een barbecue past. De paellapan is multi inzetbaar als bijvoorbeeld gietijzeren wok of sauteerpan.
Een extra fijne toevoeging is dat de pan passend is gemaakt bij onze 6qt en 9qt Dutch ovens deksels. Je kunt de Dutch oven deksels dus ook gebruiken op deze paellapan en daarmee je gerecht van boven verwarmen.
De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam gietijzer. Dit zorgt voor optimale warmtegeleiding en houdt de warmte goed vast. Bij de juiste behandeling volgens gebruiksaanwijzing gaan de pannen een leven lang mee.
Probeer eens een heerlijke Paella of de Zuid-Afrikaanse Boboti, echte aanraders!
Het eerste gebruik; Inbranden
Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten.
Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren
producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.
Volg de volgende stappen:
Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog.
Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180ËšC, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. **
Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.)
Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200ËšC. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik.
* Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben.
**De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst!
LET OP: Dompel een hete pan niet onder in koud water: dit kan een thermische schok veroorzaken, waardoor het product kan barsten of beschadigd raken.
Algemene informatie
| Afmeting text | 6x38x31 cm |
| Artikel breedte | 38 cm |
| Artikel diameter | 31.5 cm |
| Artikel diepte | 31 cm |
| Artikel hoogte | 6 cm |
| Kleur detail | Zwart |
| Lengte | 31.5 cm |
Materiaal & Samenstelling
| Materiaal | Gietijzer |
Advies & Onderhoud
| Onderhoudsadvies | Gietijzer wordt heet! Gebruik een hittebestendige handschoen. |
| Advies gebruik | Stap 1: Maak de pan schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.) Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik. * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het v |
45.95
Huidige prijs € 45,95Kopen bij Welkoop is gemakkelijk
Bestel online of in de winkel.
Gratis thuisbezorging vanaf 40,- euro*
Gratis retour in ruim 160 winkels
Productdetails
De paellapan kenmerkt zich door de hoge rand. Dit maakt het goed mogelijk om het eten 'om te schudden' zonder dat het eruit valt. Met de twee stevige handvaten aan weerzijde kan de pan eenvoudig worden opgepakt. Geen steel, waardoor de pan goed in een barbecue past. De paellapan is multi inzetbaar als bijvoorbeeld gietijzeren wok of sauteerpan.
Een extra fijne toevoeging is dat de pan passend is gemaakt bij onze 6qt en 9qt Dutch ovens deksels. Je kunt de Dutch oven deksels dus ook gebruiken op deze paellapan en daarmee je gerecht van boven verwarmen.
De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam gietijzer. Dit zorgt voor optimale warmtegeleiding en houdt de warmte goed vast. Bij de juiste behandeling volgens gebruiksaanwijzing gaan de pannen een leven lang mee.
Probeer eens een heerlijke Paella of de Zuid-Afrikaanse Boboti, echte aanraders!
Het eerste gebruik; Inbranden
Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten.
Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren
producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.
Volg de volgende stappen:
Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog.
Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180ËšC, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. **
Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.)
Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200ËšC. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik.
* Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben.
**De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst!
LET OP: Dompel een hete pan niet onder in koud water: dit kan een thermische schok veroorzaken, waardoor het product kan barsten of beschadigd raken.
Algemene informatie
| Afmeting text | 6x38x31 cm |
| Artikel breedte | 38 cm |
| Artikel diameter | 31.5 cm |
| Artikel diepte | 31 cm |
| Artikel hoogte | 6 cm |
| Kleur detail | Zwart |
| Lengte | 31.5 cm |
Materiaal & Samenstelling
| Materiaal | Gietijzer |
Advies & Onderhoud
| Onderhoudsadvies | Gietijzer wordt heet! Gebruik een hittebestendige handschoen. |
| Advies gebruik | Stap 1: Maak de pan schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.) Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik. * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het v |
45.95
Huidige prijs € 45,95